Puding me gjizë dhe manaferra

Puding me gjizë dhe manaferra

Puding me djathtë të njomë dhe manaferra

 

Gjiza është një ushqim i jashtëzakonshëm. Ajo është zgjedhja më e mirë kur ju nevojitet një mbushje kremoze e lehtë dhe që përgatitet kollaj, por nëse jeni të ngeshëm të angazhoheni pak më shumë, mund ta ktheni në një ëmbëlsirë spektakolare. Nëse keni kupa për krem karameli, provojeni këtë recetë dhe mrekullohuni me rezultatin që do t’ju bëjë t’ju shkojë goja lëng.

Përbërësit:

  • 2 filxhanë gjizë me pak yndyrë
  • 1 filxhan kos
  • 10 lugë gjelle qumësht
  • 3/4 filxhan sheqer kallami
  • 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
  • lëkura e 1 limoni
  • 1 pako xhelatinë pluhur

Përgatitja:

Bashkoni gjizën me kosin dhe trazojeni derisa të formohet një masë kremoze. Shtoni sheqerin, ekstraktin e vaniljes dhe lëkurën e limonit dhe përziejini. Tretni xhelatinën në qumështin e ftohtë, pastaj ngroheni në nxehtësi të ulët që të shkrijë plotësisht. Hidhni qumështin në kremin me gjizë dhe përziejeni mirë. Hidheni masën me lugë në kupat e kremit të karamelit dhe vendoseni në frigorifer që të ftohet. Vendosini kupat në ujë të nxehtë për pak minuta që budingu të shkasë kollaj. Shërbejeni në një pjatë të rrethuar me manaferra.

Artikuj të ngjashëm:

Tabletat Aspirin® Protect rekomandohen për uljen e rrezikut të vdekshmërisë tek pacientët që dyshohen për infarkt akut miokardit ; për uljen e rrezikut të sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë tek pacientët me infarkt miokardi të mëparshëm; për parandalimin dytësor të insultit cerebral; për uljen e rrezikut të pamjaftueshmërisë së përkohëshme të qarkullimit në tru (i quajtur ataku ishemik tranzitor) dhe insultit cerebral tek pacientët me atak ishemik tranzitor; për uljen e rrezikut të sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë tek pacientët me angina pektoris të qëndrueshme e të paqëndrueshme (sëmundje kardiake të karakterizuara nga dhimbje spastike, kontraktuese në gjoks); për parandalimin e bllokimit të qarkullimit si pasojë e mpiksjes së gjakut (tromboembolizmit) pas disa lloj ndërhyrjesh kirurgjikale vaskulare; për uljen e rrezikut të infarktit parësor të miokardit tek personat me faktorë rreziku kardiovaskular (si diabet mellitus, hiperlipidemi , hipertension, obezitet , duhanpirje, moshë e madhe).
 

 

Bar pa recetë me përmbajtje acidi acetilsalicilik. Bayer d.o.o Zyre Perfaqësie Tiranë
Rruga Elbasanit, nr 60, Pall Gerard-A. 1, shk 1/1. Tiranë, Shqipëri

Përpara përdorimit lexoni më kujdes  udhëzimet për përdorimin, dhe konsultohuni me farmacistin ose mjekun tuaj për rreziqet ose efektet e padëshiruara të mundshme.